Menu Close

Werkwijze

Werkwijze van de huid- en oedeemtherapeut

Huidtherapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat je -voor niet-chronische aandoeningen- zonder verwijzing van een arts direct een afspraak bij ons kunt maken voor een behandeling. Dit is vaak het geval bij acnebehandelingen, camouflagetherapie of verwijderen van ongewenste haargroei of huidoneffenheden.

Bij oedeemtherapie of littekentherapie werken wij meestal wel op verwijzing van een huisarts of medisch specialist.  

Vrijblijvend oriënterend gesprek

Bij de eerste afspraak die je bij ons maakt zullen we een intakegesprek met je voeren. Op basis van de verkregen gegevens stellen wij in overleg met jou een behandelplan op. Overigens vragen we je in het kader van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming, oftewel de Privacywet) ook altijd schriftelijk toestemming voor het verzamelen en delen van je gegevens.

Huidherapeutische behandelingen staan nooit op zichzelf; wij zullen je adviezen, leefregels en eventueel oefeningen geven waar je thuis mee aan de slag kunt. Ook houden we, met jouw toestemming, je behandelend arts op de hoogte van de voortgang van de behandelingen en van de behaalde resultaten.

Wil je meer informatie over Aventurijn?

Voor alleen een (kosteloos) oriënterend gesprek over een klacht ben je overigens ook altijd welkom bij ons. Wij bekijken dan met jou wat huidtherapie voor je kan betekenen en of het misschien noodzakelijk of raadzaam is een verwijzing aan de arts te vragen.

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Locaties

Contact