Menu Close

Werkwijze

Werkwijze van de huid- en oedeemtherapeut

Huidtherapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat je -voor niet-chronische aandoeningen- zonder verwijzing van een arts direct een afspraak bij ons kunt maken voor een behandeling. Dit is vaak het geval bij acnebehandelingen, camouflagetherapie of verwijderen van ongewenste haargroei of huidoneffenheden.

Bij oedeemtherapie of littekentherapie werk ik meestal wel op verwijzing van een huisarts of medisch specialist.  

Vrijblijvend oriënterend gesprek

Bij de eerste afspraak die je bij mij maakt zal ik een intakegesprek met je voeren. Op basis van de verkregen gegevens stel ik in overleg met jou een behandelplan op. Overigens vraag ik je in het kader van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming, oftewel de Privacywet) ook altijd schriftelijk toestemming voor het verzamelen en delen van je gegevens.

Huidherapeutische behandelingen staan nooit op zichzelf; ik zal je adviezen, leefregels en eventueel oefeningen geven waar je thuis mee aan de slag kunt. Ook houd ik, met jouw toestemming, je behandelend arts op de hoogte van de voortgang van de behandelingen en van de behaalde resultaten.

Wil je meer informatie over Aventurijn?

Voor alleen een (kosteloos) oriënterend gesprek over een klacht ben je overigens ook altijd welkom bij mij. Ik bekijk dan met jou wat huidtherapie voor je kan betekenen en of het misschien noodzakelijk of raadzaam is een verwijzing aan de arts te vragen.

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Locatie

Contact