Menu Close

Acnetherapie

Acnetherapie

Acne komt niet alleen voor bij jongeren in de puberteit. Er bestaan verschillende soorten acne die ook optreden in verschillende levensfasen. Soms wordt er bij acne-klachten door een arts medicatie voorgeschreven. Aanvullend kunnen wij acnetherapie geven. 

Een standaard acnebehandeling bestaat uit het volgende:

  • Het reinigen van de huid
  • Het verwijderen van mee-eters, puistjes en ontstekingen
  • het geven van huidverzorgingsadviezen en leefregels

Daarnaast kunnen wij bij rest-acne, kleine overgebleven littekentjes of pigmentverschillen de volgende behandelingen toepassen:

Een chemische peeling of fruitzuurpeeling bevat zuren die de huid verweken  waardoor de bovenste huidcellen versneld afschilferen. De nieuwe huidlaag die hieronder vandaan komt is gladder, steviger en egaler van kleur. Een chemische peeling bestaat uit 6 à 8 behandelingen waarbij we elke behandeling een stapje dieper gaan door het zuur langer te laten inwerken of de concentratie te verhogen. Het is belangrijk dat je de praktijkbehandeling thuis ondersteunt door een crème te gebruiken waar een laag percentage van hetzelfde zuur in zit. Dit maakt de huid wat toegankelijker waardoor de peeling in de praktijk een gelijkmatiger effect heeft. Daarnaast is het van groot belang dat je tijdens en na de peelingperiode je huid goed beschermt tegen de zon met een zonnebrandcrème (zonbeschermingsfactor 30 of hoger).

Bij microneedling maakt een speciale pen microscopisch kleine gaatjes in de huid.  Een aantal minuscule steriele naaldjes prikken tegelijk in de huid op een diepte die wij per indicatie kunnen instellen, en schieten dan weer terug in de pen. Deze techniek zorgt ervoor dat er in de huid collageen en elastine worden aangemaakt. Dit kan de restverschijnselen van acne zoals kleine acnelittekentjes, een doffe huid of pigmentverschillen verbeteren.

Tijdens en na de behandelingen microneedling is het heel belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon met een zonnebrandcrème (zonbeschermingsfactor 30 of hoger).

Tijdens het intakegesprek bekijken we met jou wat de beste aanpak is en stellen we een behandelplan op. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Vergoedingen en prijzen

Acnetherapie wordt door de zorgverzekeraar vaak vergoed vanuit het aanvullende pakket. Meer informatie vind je op onze pagina vergoedingen en prijzen

Patiënten aan het woord

'' Deskundige handen in een mooie praktijkruimte met moderne apparatuur. Stephanie is bijzonder aardig, vriendelijk, belangstellend en gemakkelijk in de omgang. Ik voel me bij haar op mijn gemak ''
Hennie Schalkx
'' Als ik een cijfer moest geven dan zou ik voor een dikke 10 gaan. Fijne persoonlijke benadering in een prettige en rustige sfeer ''
Wil van G

Partners

Wil je meer informatie over een acne behandeling?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek via ons contactformulier

Locaties

Contact