Menu Close

Huidoneffenheden

Huidoneffenheden

Oneffenheden in de huid die je als storend en ontsierend ervaart kan ik doeltreffend verwijderen. Ik gebruik hiervoor programma’s op het epilatie-apparaat die speciaal zijn ontwikkeld voor deze behandelingen. 

De huidoneffenheden die ik behandel zijn:

Couperose is een netwerkje van kleine, rode of blauwe uitgezette bloedvaatjes oppervlakkig in de huid. Ze bevinden zich meestal op wangen, neus, kin en decolleté. De uitgezette vaatjes zijn volkomen onschuldig maar worden vaak  ontsierend gevonden en kunnen daarnaast een tintelend, branderig gevoel geven of jeuken. Couperose kan verschillende oorzaken hebben zoals erfelijkheid, overmatige zonblootstelling, alcoholgebruik en roken. Ik behandel couperose door met een minuscuul naaldje stroom toe te dienen in het vaatje zodat het vaatje dicht gebrand wordt (elektrocoagulatie). Door het dunne naaldje kan ik  heel secuur te werk gaan. 

Steelwratjes (of fibromen) zijn goedaardige, kleine gezwelletjes op de huid. Zoals de naam al zegt hebben ze vaak een klein steeltje en ze zijn huidkleurig of lichtbruin van kleur. Steelwratjes ontstaan vaak naarmate mensen ouder worden. Vooral vrouwen in de menopauze kunnen er meer last van krijgen. Ze ontstaan vaak door wrijving van kleding of kettinkjes. Hoewel ze eruit zien als wratjes zijn steelwratjes niet besmettelijk. 

Ik behandel steelwratjes door met een naaldje waar stroom op staat het steeltje door te snijden.

Ouderdomswratten zijn veel voorkomend en goedaardig. Het zijn ruwe, onregelmatige plekken die op de huid liggen. Meestal zijn ze bruin van kleur, maar ze zijn soms ook gelig of juist heel donker. Ze komen vooral voor op de hals en de romp bij mensen boven de 50 jaar. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden zijn ouderdomswratten niet besmettelijk. Ook kunnen ze niet kwaadaardig worden. 

Ik behandel ouderdomswratten door met een naaldje waar stroom op staat de verheven huid weg te krassen/krabben.

Gerstekorrels zijn kleine, harde witte bolletjes in de huid. Je ziet ze vooral rondom de ogen, op de oogleden of op de wangen. Ze ontstaan door een verstopping in de poriën van de huid. Bij gerstekorrels zijn de poriën niet verstopt met talg, zoals bij een mee-eter, maar met witte hoornschilfertjes. Gerstekorrels kunnen zomaar ontstaan, maar kunnen ook optreden na een oppervlakkige beschadiging van de huid, bijvoorbeeld verbranding door de zon. Vaak ontwikkelen ze zich in een vochtarme huid. 

Ik behandel gerstekorrels door de wand  met een naaldje open te maken en de inhoud van het bolletje er uit te wippen. Soms kan ik ook met een naaldje waar stroom op staat het bolletje aanprikken. De harde inhoud verweekt daardoor, zodat het lichaam het zelf op kan ruimen.

Er zijn nog veel meer goedaardige huidoneffenheden, zoals bijvoorbeeld bindweefselbultjes, bloedblaartjes en spinnekopjes (spinvormige uitgezette bloedvaatjes, ook wel spider naevi genoemd) die ik effectief kan behandelen.

Tijdens het intakegesprek bekijk ik met jou wat de beste aanpak is en stellen we een behandelplan op. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Vergoedingen en Prijzen

Het verwijderen van huidoneffenheden in het gezicht wordt soms door de zorgverzekeraar vergoed vanuit het aanvullende pakket. Meer informatie vind je op de pagina prijzen en vergoedingen

Patiënten aan het woord

'' Deskundige handen in een mooie praktijkruimte met moderne apparatuur. Stephanie is bijzonder aardig, vriendelijk, belangstellend en gemakkelijk in de omgang. Ik voel me bij haar op mijn gemak ''
Hennie Schalkx
'' Als ik een cijfer moest geven dan zou ik voor een dikke 10 gaan. Fijne persoonlijke benadering in een prettige en rustige sfeer ''
Wil van G

Partners

Wil je meer informatie over het verwijderen van huidoneffenheden?

Neem gerust contact met mij op als je meer informatie wil over het verwijderen van huidoneffenheden. 

Locatie

Contact